Na hlavný obsah

Rusi zasiahli obytnú štvrť v Dnipre, hlásia najmenej 13 zranených

Raketa zničila sedem súkromných rodinných domov.

Rusi zasiahli obytnú štvrť v Dnipre, hlásia najmenej 13 zranených
Ilustračná snímka. Foto: twitter/ Kyiv Independet

Najmenej 13 ľudí utrpelo zranenia pri ruskom ostreľovaní ukrajinského mesta Dnipro. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala ukrajinská agentúra Unian.

„Trinásť ľudí, ktorí boli zranení v dôsledku raketového útoku na Dnipre, sa už obrátilo na lekárov. Štyria sú v nemocnici. Medzi nimi je aj 17-ročný chlapec,“ povedal šéf Dnepropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenýko. „Záchranári odstraňujú sutiny. Mohol by pod nimi byť človek,“ dodal.

Ruskojazyčná verzia spravodajského serveru BBC News napísala, že jedna žena je po útoku vo vážnom stave. BBC zároveň upozornila, že informácie bojujúcich strán nie je možné overiť z nezávislých zdrojov.

Podľa Rezničenka dopad rakety vystrelenej nepriateľom, ku ktorému došlo okolo poludnia, čiastočne zničil sedem súkromných rodinných domov a spôsobil požiar. Jednu zranenú ženu museli v kritickom stave previezť do nemocnice.

Primátor Dnipra, ktoré je štvrtým najväčším mestom Ukrajiny a metropolou Dnepropetrovskej oblasti, Borys Filatov ubezpečil, že pri ruskom útoku nebola poškodená žiadna mestská infraštruktúra ani komunikačné zariadenia.

Varoval však pred výpadkami elektrického prúdu v dôsledku automatického vypnutia viacerých transformačných staníc.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet