Na hlavný obsah

Ruské jednotky sa už stiahli z Chersonu

Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

Ruské jednotky sa už stiahli z Chersonu
Ruskí vojaci v Chersone. Foto: TASR/AP

Ruské vojská v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny zavŕšili stiahnutie z pravého, teda západného brehu Dnepra, oznámilo v piatok (11. 11.) ruské ministerstvo obrany.

Podľa agentúry TASS tiež uviedlo, že zastavilo postup ukrajinských síl približne 30 až 40 kilometrov pred miestom prepravy ruských jednotiek z pravého na ľavý breh Dnepra.

„V chersonskom smere dnes o piatej hodine ráno moskovského času (03.00 h SEČ) skončila preprava ruských jednotiek na ľavý breh rieky Dneper. Ani jediný kus vojenskej techniky a výzbroje sme nenechali na pravom brehu,“ vyhlásil hovorca ministerstva generál Igor Konašenkov. „Jednotky zaujali obranné pozície,“ dodal.

Vo vojnových podmienkach nemožno tvrdenia znepriatelených strán overiť z nezávislých zdrojov.

Konašenkov podľa agentúry Interfax tiež tvrdil, že postup ukrajinských síl na rôznych úsekoch frontu počas posledných 48 hodín nepresiahol desať kilometrov.

„Paľba ruského delostrelectva, útoky letectva a mínové polia zastavili postup ukrajinských jednotiek vo vzdialenosti 30 až 40 kilometrov od miesta, kde sa ruské vojská prepravovali cez Dneper,“ vyhlásil ruský generál podľa TASS.

Ukrajinské vojská podľa ukrajinského velenia pokračujú v postupe v Chersonskej a tiež Mykolajivskej oblasti na juhu Ukrajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet