Na hlavný obsah

Ruské úrady hlásia v Chersone výpadok elektriny a vody

Prerušené zostali po leteckom útoku.

Ruské úrady hlásia v Chersone výpadok elektriny a vody
Starší ľudia z Chersonu opúšťajú domov dôchodcov, aby sa presunuli na Krym na juh Ukrajiny v sobotu 5. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Dodávky elektrickej energie a vody v Ruskom okupovanom ukrajinskom meste Cherson a okolitých oblastiach sa po leteckom útoku prerušili. Oznámili to v nedeľu (6. 11.). miestne úrady. Informovala o tom agentúra AFP.

Výpadok podľa úradov spôsobil útok „organizovanom ukrajinskou stranou“, počas ktorého poškodili tri stĺpy elektrického vedenia. Špecialisti sa podľa úradov usilujú problém vyriešiť.

Ide o prvý takýto výpadok v Chersone, ktorý ruské sily obsadili niekoľko dní po začiatku invázie na Ukrajinu, píše AFP. Ruská armáda v posledných týždňoch útočí na energetickú infraštruktúru Ukrajiny, čo spôsobuje hromadné výpadky elektriny na území tejto krajiny.

Pohotovostné služby na Ruskom okupovanom juhu Ukrajiny v nedeľu oznámili, že Kachovskú priehradu v Chersonskej oblasti poškodil ukrajinský raketový útok, pripomína AFP.

Vo vyhlásení záchranných zložiek sa uvádza, že protivzdušná obrana zostrelila päť rakiet HIMARS, pričom jedna strela zasiahla a poškodila stavidlo priehrady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet