Na hlavný obsah

Rusko a Ukrajina si vymenili ďalších zajatcov

Išlo o 45 vojakov.

Rusko a Ukrajina si vymenili ďalších zajatcov
Ilustračná snímka - vojaci prepustení koncom septembra 2022 držia ukrajinskú vlajku. Foto: TASR/AP

Z ruského zajatia sa v piatok (11. 11.) do vlasti vrátilo 45 ukrajinských vojakov, oznámil šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak, podľa ktorého Rusi pri tejto príležitosti odovzdali tiež dve mŕtve telá.

Výmena zajatcov sa podľa ruských zdrojov odohrala v pomere jeden za jedného, no Moskva sa k výmene ešte oficiálne nevyjadrila. „Od začiatku ruskej invázie proti Ukrajine sa domov vrátilo 1 183 Ukrajincov,“ oznámila podľa agentúry Ukrinform rozviedka ministerstva obrany.

„Práve skončila ďalšia výmena (zajatcov), domov sa vrátilo 45 ukrajinských obrancov, a to znamená, že celkovo sa od začiatku rozsiahlej ruskej agresie vrátilo domov v dôsledku výmen 1 183 Ukrajincov. Na ďalších výmenách sa pracuje,“ oznámil hovorca armádnej rozviedky Andrij Jusov. Zdôraznil, že o oslobodenie svojich vojakov zo zajatia sa stará viac Ukrajina ako Rusko.

Teraz sa zo zajatia vrátilo 45 bojovníkov a poddôstojníkov z jednotiek mechanizovanej pechoty, do zajatia sa dostali na východe Ukrajiny.

Po oslobodení budú potrebovať dlhší čas, aby sa zotavili, niektorí z nich ešte majú nezahojené zranenia, dodal hovorca rozviedky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet