Na hlavný obsah

Rusko znova útočilo na Ukrajinu raketami a dronmi

Hlásia najmenej 4 mŕtvych.

Rusko znova útočilo na Ukrajinu raketami a dronmi
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské útoky raketami a dronmi spôsobili vo štvrtok (17. 11.) na Ukrajine ďalšie škody. Najnovšia séria úderov zasiahla infraštruktúru, bytové domy i priemyselný areál. O život prišli najmenej štyria ľudia a 11 ďalších utrpelo zranenia, informovala agentúra AP.

Po celej Ukrajine zneli ráno sirény, ktoré vyvolali obavy, že Moskva spustila ďalší rozsiahly raketový útok podobný utorkovému, ktorý bol dosiaľ najväčším proti ukrajinskej energetickej infraštruktúre.

Kyjevská vojenská správa oznámila, že protivzdušná obrana zostrelila najmenej dve riadené strely a päť iránskych výbušných dronov.

Najmenej štyria ľudia zahynuli pri útoku, ktorý zasiahol obytnú budovu v meste Viľňansk v Záporožskej oblasti. Záchranári prehľadávali trosky pri pátraní po prípadných ďalších obetiach, uviedol predstaviteľ prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko.

Ruské údery hlásili tiež po prvý raz za niekoľko týždňov v Odeskej oblasti a v meste Dnipro.
Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenko uviedol, že v meste Dnipro vznikol veľký požiar po tom, ako útoky zasiahli priemyselný objekt. Zranenia podľa neho utrpelo osem ľudí.

Úrady v Poltavskej, Charkovskej, Chmeľnyckej a Rivnenskej oblasti vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali z krytov, keďže hrozba útokov pretrvávala.

Rusko sa v čase zatláčania svojich pozemných jednotiek v posledných týždňoch čoraz viac uchyľuje k vzdušným úderom zameraným na energetickú infraštruktúru a iné civilné objekty v častiach Ukrajiny, ktoré neokupuje. Cieľom je pred prichádzajúcou zimou vo zvýšenej miere ukrajinská elektrická sieť, píše AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet