Na hlavný obsah

S pôsobením prezidentky je spokojných iba 37 percent ľudí z vyše tisícky opýtaných

Deväť percent sa vyjadriť nevie.

S pôsobením prezidentky je spokojných iba 37 percent ľudí z vyše tisícky opýtaných
Na snímke prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: RTVS

Kultivované vystupovanie a ľudskosť. To je to, čo ľudia vyzdvihujú u prezidentky Zuzany Čaputovej. Časť verejnosti jej však vyčíta, že polarizuje spoločnosť. V najnovšom prieskume agentúry MEDIAN SK pre RTVS majú aj ďalšie výhrady.

S pôsobením Zuzany Čaputovej je spokojných iba 37 percent ľudí z vyše tisícky opýtaných. Väčšia časť, 54 percent z nich, hovorí, že je s jej prácou nespokojná. Zvyšných 9 percent ľudí sa vyjadriť nevie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Pravdepodobne nevykonáva svoju funkciu preto, aby sa zapáčila ľudom v prieskumoch verejnej mienky, aby mala nejakú vyššiu dôveru ale myslím si, že stojí na strane pravdy. Treba však povedať že čelí veľkému súperovi, opozičným stranám hlavne Smeru-SD ale potom aj Igorovi Matovičovi,“ povedal Radoslav Štefančík, politológ z Fakulty aplikovaných jazykov EU v Bratislave.

Časť ľudí oceňuje na prezidentke jej umiernené vystupovanie, ako aj to, ako Slovensko reprezentuje v zahraničí, jej ľudskosť aj prístupnosť. Väčšina opýtaných však stojí na druhom názorovom brehu. Vyčíta jej, že odmieta pomoc ľuďom, polarizuje spoločnosť a nedostatočne kritizuje politikov.

„Pani prezidentka je kritická na obidve strany a nevyberá si. Ak skutočne dokáže kritizovať Roberta Fica ako aj Matoviča, tak je úplne pochopiteľné, že preferencie jej neporastú,“ dodal Štefančík.

S prezidentkou sú viac nespokojní muži ako ženy, ľudia s nižším dosiahnutým vzdelaním a zároveň obyvatelia Nitrianskeho a Žilinského kraja. Naopak podporu má v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko