Na hlavný obsah

SaS vyzýva premiéra na zvolanie mimoriadnej Bezpečnostnej rady SR

Dôvodmi sú vývoz tovaru do Ruska a Iránu a situácia s migrantmi.

SaS vyzýva premiéra na zvolanie mimoriadnej Bezpečnostnej rady SR
Poslanec Juraj Krúpa (SaS). Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) na zvolanie mimoriadnej Bezpečnostnej rady (BR) SR. Dôvodom je nielen vývoz tovaru do Ruska a Iránu, ale aj situácia s migrantmi. V pondelok (7. 11.) o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.
 
„Pochybný vývoz tovaru vojnovému agresorovi je nepriateľský akt proti Ukrajine. Tento škandál nemôže ostať bez odozvy s cieľom, aby sa na to čo najskôr zabudlo. Vývoz materiálu, ktorý môže slúžiť na vojenské použitie, sa musí okamžite prešetriť a najmä zastaviť. Aj z toho dôvodu musí zasadať mimoriadna BR SR,“ uviedol predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť a tímlíder SaS pre bezpečnosť Juraj Krúpa.

Za ďalší dôvod považuje nezvládnutú situáciu s migrantmi a chaotické konanie ministerstva vnútra.

„Odpoveďou ministra vnútra na niekoľkokilometrové zápchy na hraniciach s Českou republikou a potulujúcich sa migrantov bolo len absurdné postavenie stanového mestečka. Problém je však oveľa komplexnejší a mal by sa začať riešiť už na hranici s Maďarskom. Bezpečnostná rada preto musí urgentne riešiť nahromadené problémy na našej východnej a západnej hranici,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko