Na hlavný obsah

Šeliga: Verím, že dôjde k dohode medzi vládou a lekárskymi odborármi

Všetky požiadavky splnia tak skoro, ako to pôjde.

Šeliga: Verím, že dôjde k dohode medzi vládou a lekárskymi odborármi
Na snímke zľava Juraj Šeliga a sprava Juraj Blanár v diskusnej relácii Sobotné dialógy. Foto: RTVS / koláž

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga (Za ľudí) verí, že medzi vládou a lekárskymi odborármi dôjde v pondelok (21. 11.) k dohode a lekári stiahnu výpovede.

Povedal, že je „veľmi ústretový krok“, keď sú lekárski odborári ochotní ustúpiť a súhlasiť s platovými podmienkami navrhnutými vládou, ak sa splní zvyšných sedem požiadaviek. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Som presvedčený, že je otázka dní, kedy sa dohodneme. Lebo je tu vôľa z dvoch strán dohodnúť sa. Lekári vidia, že sa snažíme,“ povedal Šeliga. Deklaruje, že vláda splní všetky požiadavky tak skoro, ako to pôjde, aj po finančnej stránke.

„Lekári nie sú hlúpi, však vedia, ako Smer bačoval v zdravotníctve,“ odkázal Šeliga na margo Blanárových tvrdení, o tom, že za súčasný stav zdravotníctva môže terajšia koalícia.

Treba aktívnejší prístup, hovorí Blanár

Podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) očakáva, že bude splnených všetkých osem požiadaviek lekárov.

Smer podľa Blanára verí, že vláda naplní všetky požiadavky lekárov. Od premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) by však očakával aktívnejší prístup v tejto téme.

Kritizuje jeho zahraničné pracovné cesty v čase, kedy by mal riešiť krízu v zdravotníctve. „Premiér nevenuje tomu dostatočnú pozornosť. Čo je prioritnejšie, ako riešiť tento kolaps, ktorý tu je,“ pýta sa Blanár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko