Na hlavný obsah

Šipoš verí, že sa vláda s lekármi dohodne už v sobotu. Ak nie, tak nevylúčil núdzový stav

Šutaj Eštok hovoril o nedostatočnej komunikácii.

Šipoš verí, že sa vláda s lekármi dohodne už v sobotu. Ak nie, tak nevylúčil núdzový stav
Na snímke poslanci Michal Šipoš (vľavo) a Matúš Šutaj Eštok (vpravo). Foto: RTVS

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš verí, že k dohode medzi vládou a odborármi dôjde už túto sobotu (26. 11.). Vyhlásil to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. V sobotu budú predstavitelia vlády rokovať s Lekárskym odborovým združením (LOZ).

„Snažíme sa vyjednávať a dať im reálne ponuky,“ povedal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš na adresu rokovaní s lekármi. Vyjednávania s lekárskymi odborármi sú veľmi ťažké, dodal.

Priznal, že sa situácia v zdravotníctve sa dlhodobo podceňovala.„Ak sa nedohodneme, tak musíme byť pripravený aj na variantu B, čiže na núdzový stav,“ pripustil.

Šutaj Eštok hovoril o nedostatočnej komunikácii

„Buď sa vláda s odborármi dohodne alebo tu budú zomierať ľudia,“ vyhlásil poslanec a generálny manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. Ak vláda nie je schopná zabezpečiť zdravotnú starostlivosť, tak sa má pobaliť a odísť, doložil.

„Na dohodu potrebujete dvoch, môžete ponúkať riešenia, ale keď druhá strana chce stále viac, tak to nefunguje,“ reagoval Šipoš. „Myslím si, že ponuka navýšenia platov na úroveň v Českej republike a ešte niečo navyše je korektná ponuka,“ tvrdí. Zdôraznil, že cieľom vlády je dohodnúť sa a urobí pre to všetko.

Šutaj Eštok vláde vyčítal nedostatočnú komunikáciu s lekármi. „Keby bola vláda zodpovedná a riešila požiadavky lekárov už na jar, tak by sme nemuseli byť v takejto situácii,“ tvrdí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko