Na hlavný obsah

Slafkovský asistoval, Černák chýbal Tampe pre zranenie

Osemnásťročný krídelník má na konte už štyri body.

Slafkovský asistoval, Černák chýbal Tampe pre zranenie
Slovenský hokejista Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský (vľavo). Foto: TASR/AP

Juraj Slafkovský si v noci na piatok (18. 11.) pripísal prvú asistenciu v tejto sezóne v zámorskej NHL. Slovenský hokejista sa podieľal na góle obrancu Jordana Harrisa v 34. minúte. J

Jeho Montreal však prehral na ľade Columbusu 4:6. Osemnásťročný krídelník má v tomto ročníku na konte štyri body (3+1).

Harris svojim gólom znížil v zápase na 1:2, štyri minúty po tomto zásahu si Slafkovský odsedel dve minúty za podrazenie. Canadiens potom vyrovnali, no v tretej tretine domáci rozhodli o svojom triumfe. Slovenský reprezentant odohral 10:33 minút, na bránku vyslal dve strely.

V akcii bol aj ďalší Slovák, útočník Tomáš Tatar. Jeho New Jersey triumfovalo v Toronte 3:2 po predĺžení, rozhodol o tom gól Jegora Šarangoviča po 57 sekundách extra času.

„Diabli“ zvíťazili už v jedenástom zápase po sebe a vyrovnali tak svoju úspešnú sériu zo sezóny 2005/2006. Dlhšiu víťaznú sériu ťahali len v ročníku 2000/2001, vtedy zvíťazili v trinástich zápasoch za sebou.

Tampa bez Černáka

Tampa Bay doma zdolala Calgary 4:1. Obranca Erik Černák chýbal v zostave domácich pre zranenie. V drese hostí nastúpil Adam Ružička, odohral 12:08 minút. Opäť ho tréner zaradil do prvého útoku, v tejto formácii hral už v treťom zápase za sebou. Zaznamenal mínusový bod, jednu strelu na bránku a tri bodyčeky.

Slovenský obranca Erik Černák z Tampy Bay Lighting.
Slovenský obranca Erik Černák z Tampy Bay Lighting.Foto: TASR/AP

Pavol Regenda odohral v drese Anaheimu 15:22 minút, mal jednu mínusku a raz ohrozil bránku súpera. Okrem toho zblokoval päť striel. „Káčeri“ podľahli vo Winnipegu 2:3, pričinil sa o to najmä domáci útočník Kyle Connor. Zaznamenal tretí hetrik v kariére, pričom rozhodujúci gól strelil 54 sekúnd pred koncom duelu.

Po zlom štarte do sezóny sa prebudilo St. Louis, „bluesmani“ zaznamenali piaty triumf v sérii. Washington zdolali 5:4 po nájazdoch, v drese hostí odohral obranca Martin Fehérváry 21:59 minút.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport