Na hlavný obsah

Slováci v Krefelde bez triumfu, Hecl: „Ale výkony boli fajn“

Slovenskí hokejisti si zopakovali umiestnenie z roku 2015.

Slováci v Krefelde bez triumfu, Hecl: „Ale výkony boli fajn“
Na snímke uprostred Viliam Čacho (Slovensko), vľavo Mario Zimmermann a vpravo brankár Mirko Pantowski (Nemecko). Foto: TASR

Slovenskí hokejisti prehrali na turnaji o Nemecký pohár 2022 s domácim výberom 0:3 a v tabuľke obsadili posledné 4. miesto. Zverenci Craiga Ramsayho podľahli v Krefelde okrem Nemecka aj Rakúsku 2:3 po predĺžení a rovnako podľahli v predĺžení aj Dánom (3:4).

Slovenskí hokejisti tak na tomto turnaji zopakovali umiestnenie z roku 2015. Vtedy si pod vedením Zdena Cígera pripísali jeden triumf proti Švajčiarsku (4:0), tentoraz získali len dva body.    

      Od úvodu sa hral svižný hokej na obe strany, v prvej desaťminútovke si však ani jedno z mužstiev nevypracovalo gólovú šancu. Skóre sa zmenilo až po vylúčení Grmana, Nemci využili presilovku už po 19 sekundách. Presadil sa Wohlgemuth.

Potom prišla šanca aj na druhej strane, ale Sýkora v skrumáži neprepasíroval puk do siete. Domáci výber sa ubránil aj v následnom oslabení a do kabíny išiel s tesným náskokom.

V druhej tretine mal prvú šancu Ehl, ale Riečický vystihol jeho úmysel. Potom prišla druhá presilovka Slovákov v zápase. Najskôr mal veľkú šancu Tamáši, vzápätí prišiel ďalší faul Nemcov.

Napriek tomu, že dlhých 72 sekúnd strávili Slováci v útočnom pásme, gólovo sa nepresadili. Najväčšiu príležitosť nevyužil Faško-Rudáš. Efektívnejšie naložili s presilovkou Nemci v 31. minúte, Eder pekným tečom usmernil do bránky prihrávku Bokka.

V tretej tretine odohrali Slováci výbornú 20-minútovku, dobre korčuľovali, boli lepším tímom na ľade. Skvelú možnosť mal Minárik, po ňom aj Hain, ale Pantkowski raz skvele zasiahol a v druhom prípade mu pomohla obrana. Nemecký brankár potom vykryl aj strelu Faška-Rudáša. V závere napokon spečatil nemecký triumf do prázdnej bránky Fleischer.

Hlasy po zápase

„Medzinárodná scéna je inde ako naša liga. Všetko je oveľa rýchlejšie. Ale odohrali sme výborný zápas. Len škoda nepremenených šancí, musíme byť efektívnejší,“ uviedol Alex Tamáši, útočník SR.

„Kapitánska premiéra mi nevyšla, keďže sme ani raz nezvíťazili. Ale hra bola celkom dobrá a z dlhodobého hľadiska budeme podľa mňa úspešní. Tímy sme ´prehrávali´, to bolo fajn, mali sme kopu debutantov, treba to brať do úvahy. Ak by sme dali zo všetkého góly, hráme všetci NHL. Ale musíme na tom pracovať,“ povedal Mislav Rosandič, kapitán SR.


Marek Hecl uviedol, že sa snažili. „Aj ja som chcel dať gól asi až príliš. Ale to sa v športe stáva. Pohľad na turnaj by bol úplne iný, ak by sme aspoň raz zvíťazili, ale góly boli problém. Naše výkony však boli celkom fajn,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport