Na hlavný obsah

Súd potvrdil Weissovi 24 rokov väzenia pre drogovú trestnú činnosť

Dostal tiež trest prepadnutia majetku a dvojročný ochranný dohľad.

Súd potvrdil Weissovi 24 rokov väzenia pre drogovú trestnú činnosť
Na snímke odsúdený šéf drogového gangu zo Serede Slavomír Weiss. Foto: TASR

Najvyšší súd (NS) SR potvrdil 24 rokov väzenia šéfovi organizovanej skupiny Slavomírovi Weissovi pre drogovú trestnú činnosť. Dostal tiež trest prepadnutia majetku a dvojročný ochranný dohľad. Súd o tom rozhodol na utorkovom (22. 11.) verejnom zasadnutí.

Ďalších šesť osôb dostalo nepodmienečné tresty odňatia slobody od 20 do 23 rokov. Najvyšší súd ich uznal za vinných z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovanie s nimi. Organizovaná skupina pôsobila v okolí Serede.

Marekovi Škorvagovi NŚ sprísnil pôvodný trest a odsúdil ho na súhrnný 12-ročný nepodmienečný trest väzenia. Všetci odsúdení dostali aj trest prepadnutia majetku v prospech štátu.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry žiadal ich odsúdenie aj za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny. Odvolací súd sa však stotožnil s konštatovaním prvostupňového Špecializovaného trestného súdu, podľa ktorého nešlo o zločineckú skupinu.

„Zločinecká skupina si vyžaduje preukázanie toho, že je vytvorená preto, aby páchala zločiny,“ povedal predseda senátu NS SR Peter Paluda s tým, že dokazovaním nebola preukázaná ani štruktúra skupiny a podriadenosť jednotlivých členov v skupine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko