Na hlavný obsah

Súd v Indii poslal do väzenia muža, ktorý nechal kravy potulovať sa po ulici

Ohrozoval tak životy ostatných ľudí.

Súd v Indii poslal do väzenia muža, ktorý nechal kravy potulovať sa po ulici
Súd v Indii poslal muža na polroka do väzenia muža, ktorý nechal kravy potulovať sa po ulici. Foto: twitter/ LDH

Súd v západoindickom štáte Gudžarát poslal v utorok (22. 11.) na pol roka do väzenia muža, ktorý nechával svoje kravy potulovať sa po uliciach. Ohrozoval tak životy ostatných ľudí. Na svojej internetovej stránke o tom informuje britská BBC.

Gudžarát je jedným z viacerých indických štátov, ktoré sa v čoraz väčšej miere stretávajú s problémom, aký predstavuje voľne sa pohybujúci dobytok. Pre väčšinových indických hinduistov sú kravy posvätnými zvieratami a zabíjať ich je v 18 štátoch nezákonné. To platí aj v Gudžaráte, kde za porážku kravy hrozí až doživotie.

V dôsledku týchto pravidiel sa po uliciach potuluje dobytok, ktorý spôsobuje dopravné nehody, niekedy napáda ľudí. O potulné kravy sa starajú charitatívne organizácie. V septembri však na protest proti tomu, že nedostali od vlády sľúbenú pomoc, vypustili tisíce kráv na slobodu. Internet potom zaplnilvideá hovädzieho dobytka, ktorý zablokoval cesty a verejné priestranstvá, čo potom úradníkov prinútilo k rokovaniam.

Tento rok v Gudžaráte podľa úradných údajov 170 000 kráv ochorelo na nodulárnu dermatitídu, čo je nebezpečná vírusová nákaza vyznačujúca sa vznikom búl na koži a rôznych častiach tela. Viac ako 5 800 zvierat uhynulo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet