Na hlavný obsah

Sudca, ktorý odmietal nosiť respirátor, dostal finančný postih

Rozsudok však ešte nie je právoplatný.

Sudca Okresného súdu vo Zvolene, ktorý odmietal nosiť počas pojednávaní respirátor, dostal finančný postih. Rozhodol Najvyšší správny súd.

Súdna rada vlani pozastavila sudcovi Daliborovi Miľanovi, ktorý odmietal pojednávať s respirátorom, výkon funkcie na neurčito.

Po viac ako roku v utorok (22. 11.) Najvyšší správny súd rozhodoval o jeho odvolaní. Na súd prišla Miľana podporiť skupinka ľudí aj so Štefanom Harabínom.

Obvinený sudca vo svojej záverečnej reči uviedol, že ide o politický proces a porušujú jeho práva.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Po viac ako dvoch hodinách senát rozhodol – Miľana uznal za vinného z porušovania protipandemických opatrení a potrestal ho zrážkou z platu vo výške 60 % na jeden rok.

„Disciplinárne obvinený sudca porušil pri výkone funkcie sudcu viackrát úmyselné svoju povinnosť zdržať sa všetkého, čo by mohlo narušiť vážnosť a dôstojnosť funkcie sudcu a ohroziť dôveru v nezávislé, nestranné a spravodlivé rozhodovanie súdov,“ znelo rozhodnutie súdu.

Zamestnanci Okresného súdu vo Zvolene sú z rozhodnutia senátu Najvyššieho správneho súdu sklamaní.

Rozsudok však ešte nie je právoplatný. Predsedníčka zvolenského Okresného súdu sa môže po doručení rozsudku do 15 dní odvolať. Sudca Miľan sa tak do práce stále nemôže vrátiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko