Na hlavný obsah

Trump naznačil, že na budúci týždeň oznámi kandidatúru na prezidenta

Počas svojho prejavu sa obul do Joea Bidena.

Trump naznačil, že na budúci týždeň oznámi kandidatúru na prezidenta
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Bývalý americký prezident Donald Trump naznačil, že na budúci týždeň oznámi kandidatúru na prezidenta vo voľbách v roku 2024. V Ohiu na pondelkovom (7. 11.) mítingu pred utorkovými (8. 11.) kongresovými voľbami povedal, že 15. novembra urobí dôležité vyhlásenie. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters.

„V utorok 15. novembra urobím v Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride veľmi veľké oznámenie,“ povedal Trump svojim priaznivcom na mítingu republikánskeho kandidáta do Senátu USA Jamesa Vancea.

Bývalý prezident odmietol oznámiť podrobnosti a dodal, že nechce odvádzať pozornosť od utorkových „veľmi dôležitých, ba dokonca zlomových volieb“.

Kritika amerického prezidenta

Trumpov náznak, že sa bude znovu uchádzať o Biely dom, prišiel po jeho prejave, v ktorom sa obul do prezidenta Joea Bidena. Povedal, že Spojené štáty sú pod jeho vedením „krajinou v konkurze“.

„Sme krajinou, ktorú už nikde vo svete nerešpektujú a nikto ju nepočúva. Sme krajinou, ktorá sa v mnohých ohľadoch stala terčom posmechu,“ uviedol Trump.

Prezident Biden v pondelok varoval, že víťazstvo republikánov by mohlo oslabiť demokratické inštitúcie v krajine. „Cítime v kostiach, že demokracia je v ohrození, a vieme, že nastala chvíľa, aby ste bránili demokracii,“ povedal Biden publiku. To si ho prišlo vypočuť na pôvodne černošskú univerzitu v Bowie v štáte Maryland.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet