Na hlavný obsah

Úradujúcu starostku Hrabušíc odsúdili na 15 mesiacov podmienečne

Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Úradujúcu starostku Hrabušíc odsúdili na 15 mesiacov podmienečne
Dosluhujúca starostka obce Hrabušice Jana Skokanová (KDH). Foto: TASR

Okresný súd v Spišskej Novej Vsi neprávoplatne odsúdil starostku obce Hrabušice Janu Skokanovú (KDH). Za prečin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku jej vymeral 15-mesačný podmienečný trest. Zároveň aj zákaz zastávať verejnú či riadiacu funkciu na dva roky.

Obžalobe prokurátora čelila na súde aj ekonómka obecnej firmy. Starostka, ktorá bola aj konateľka firmy, dala vyrobiť pre obecný podnik reklamu. Tú zaplatila z obecnej pokladnice. Reklamný bilbord však propagoval aj súkromný bufet, ktorý starostka vlastní.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Uznávajú sa za vinné. Obžalovaná, ako konateľka obchodnej spoločnosti Autocamping Podlesok s.r.o., uzatvorila zmluvu o prenájme reklamnej plochy. A dňa 25. augusta 2016 bola prevedená z podnikateľského účtu obchodnej spoločnosti Autocamping Podlesok s.r.o. suma 6 696 eur za prenájom tejto reklamnej plochy,“ uviedla sudkyňa Okresného súdu Spišská Nová Ves.

Tým mala spáchať prečin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Spolu s ekonómkou sa to neskôr snažili zásahom do účtovníctva zahladiť. Ekonómke sudkyňa trest neuložila.

Stále úradujúca a neprávoplatne odsúdená starostka Hrabušíc sa ku kauze pred kamerou vyjadrovať nechcela. Keďže rozsudok ešte nie je právoplatný, starostka sa proti nemu má možnosť do 15 dní odvolať.

Na čele samosprávy stojí od roku 2010. Na jej poste ju nahradí víťaz tohtoročných komunálnych volieb Marcel Kacvinský (Sme rodina, SNS).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny