Na hlavný obsah

V Nemecku sa stala nehoda na dôležitom železničnom úseku

Do ovzdušia začal unikať propán.

V Nemecku sa stala nehoda na dôležitom železničnom úseku
Ilustračná snímka nemeckej vlajky. Foto: Unsplash

Premávku na jednej z dôležitých železničných tratí v Nemecku dočasne prerušili po tom, čo sa vo štvrtok (17. 11.) v skorých ranných hodinách pri dolnosaskom meste Gifhorn zrazili dva nákladné vlaky.

V dôsledku tejto nehody začal unikať propán, píše agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné a požiarnicke zdroje.

Jeden z havarovaných vlakov viezol 25 cisterien naplnených propánom, z ktorých dve sa poškodili natoľko, že plyn z nich sa začal šíriť do ovzdušia. Celkovo sa vykoľajili dva cisternové vagóny a dva ďalšie nárazom vysunulo z koľajníc na bok.

Prerušenie vlakovej dopravy bolo dosť citeľné. Daný úsek je totiž dôležitou železničnou spojnicou medzi Berlínom a veľkými nemeckými mestami Kolín nad Rýnom a Hannover, ako aj holandským hlavným mestom Amsterdam, vysvetľuje DPA.

Nehoda sa stala okolo 03.40 h SEČ, keď jeden z nákladných vlakov čakal na signalizačné znamenie. Druhý vlak z neznámych príčin zvýšil rýchlosť a vrazil do vlaku stojaceho, priblížil hovorca požiarneho zboru. Rušňovodič druhého vlaku utrpel ľahké zranenia, s ktorými ho hospitalizovali.

Bezprostredne nebolo známe, koľko propánu uniklo do ovzdušia, avšak nebezpečenstvo z tohto horľavého a výbušného plynu miestnym obyvateľom nehrozí. Vlaková nehoda sa stala v neobývanej zalesnenej oblasti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet