Na hlavný obsah

V prípade únosu Vietnamca sa objavili nové dôkazy

Člen komanda únoscov Anh Tu Le stále odmieta vypovedať.

V prípade únosu Vietnamca sa objavili nové dôkazy
Člen komanda únoscov Anh Tu Le stále odmieta vypovedať. Foto: RTVS

V prípade uneseného Vietnamca vypovedal v Berlíne šéf nemeckých vyšetrovateľov, ktorý prípad sledoval aj v Bratislave. Tvrdí, že všetky dáta GPS, ktoré má polícia k dispozícii, potvrdzujú, že vozidlá únoscov boli pri hoteli Bôrik v čase stretnutia ministrov vnútra.

Potvrdil aj, že jeden z členov pasovej kontroly si všimol cestovný doklad osoby, ktorá nemala záznam o vstupe do schengenského priestoru. Slovenské úrady jej následne vystavili výnimku.

Člen komanda únoscov Anh Tu Le stále odmieta vypovedať. Svedkovia však poskytujú čoraz viac dôkazov o jeho účasti na zločine. Nemeckí vyšetrovatelia zistili aj to, že Vietnamci by za istých okolností vládny špeciál ani nedostali.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vyšetrovateľ Voges sa z výsluchov v Bratislave dozvedel, že vládny špeciál sa dáva k dispozícii zahraničnej delegácii len v prípade, ak je jej členom minister. Teraz je jasné, prečo vietnamský minister vnútra To Lam cestoval z Hanoja do Paríža a odtiaľ do Prahy. Tam na neho už čakal slovenský špeciál. Cez Bratislavu tak letel do Moskvy a odtiaľ späť do Vietnamu,“ uviedla Petra Schlagenhaufová, advokátka uneseného.

Podľa vyšetrovateľa na internetovej stránke ministra jeho termíny podrobne dokumentovali, ale o stretnutí 26. júla 2017 s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom na Bôriku žiadny záznam nebol.

Polícia získala tiež dôkazy o tom, že obžalovaný Vietnamec Anh Tu Le bol vo vozidle únoscov v Bratislave. Buď ako vodič alebo člen posádky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko