Na hlavný obsah

V Przewodówe pochovali druhú obeť výbuchu rakety

Z miesta nešťastia už odišli vyšetrovatelia.

V Przewodówe pochovali druhú obeť výbuchu rakety
Miesto, kde dopadla raketa. Foto: Twitter

V dedine Przewodów na východe Poľska sa v nedeľu (20. 11.) konal štátny pohreb druhého z dvojice mužov, ktorí prišli v utorok (15.11.) o život pri explózii po dopade zrejme ukrajinskej rakety.

Informovala o tom agentúra DPA. Podľa agentúry PAP z miesta nešťastia už odišli vyšetrovatelia. Úrady túto informáciu nekomentovali.

Štátny pohreb Bogdana C. sa uskutočnil v dedine, ktorá leží len niekoľko kilometrov od ukrajinských hraníc.

Druhú obeť výbuchu v poľnohospodárskom zariadení, Boguslawa W., pochovali už v sobotu (19.11.). Podľa agentúry PAP sa nedeľný obrad na želanie rodiny odohral bez účasti poľskej armády.

Podľa agentúry PAP na príjazdovej ceste do dediny neboli už žiadne policajné hliadky. Vyšetrovatelia neboli ani na mieste výbuchu, kde však zostal zhruba päťmetrový kráter. Úrady ďalší postup vyšetrovateľov nekomentovali.

Poradca poľského prezidenta Andrzeja Dudu Jakub Kumoch vo štvrtok (17. 11.) povedal, že na mieste pracujú poľskí a americkí vyšetrovatelia. Podľa Kyjeva boli na mieste aj odborníci z Ukrajiny.

Agentúry PAP uvádza, že prezident Duda tiež odmietol správy poľskej tlače, napríklad denníku Gazeta Wyborcza, podľa ktorých poľská vláda vedela veľmi skoro po nešťastí, že na územie Poľska dopadla ukrajinská raketa.

Prezidenta tvrdí, že tieto informácie sú „čisté výmysly“. Jedinou pravdivou informáciou v článkoch podľa neho je tá, že na východe Poľska sa v utorok odohral výbuch. Tiež že sa prezident krátko potom zišiel s vysokými bezpečnostnými predstaviteľmi krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet