Na hlavný obsah

V ruskom nočnom klube vypukol požiar. Zahynulo tam 13 osôb

Špekuluje sa, že požiar spôsobila signálna pištoľ.

Pri požiari v nočnom klube v ruskom meste Kostroma zomrelo v noci na sobotu (5. 11.) 13 ľudí. Zranilo sa pri ňom deväť osôb, ďalšie štyri sú nezvestné. Oznámila to agentúra Interfax s odvolaním sa na záchranárov.

Vyšetrovatelia sa prikláňajú k verzii, že požiar spôsobila signálna pištoľ. Polícia zadržala dve osoby. Jedným z dvojice zadržaných je šéf firmy, ktorá klub prevádzkovala. Druhým je muž, ktorý údajne strieľal.

Podozrivým je podľa informácií médií 23-ročný vojak Stanislav Ionkin, ktorý sa vrátil z bojov na Ukrajine, napísala spravodajská stanica BBC.

„Núdzové východy boli zle vidieť. Vznikla tlačenica a panika,“ opísal agentúre TASS situáciu nemenovaný predstaviteľ orgánov činných v trestnom konaní. Hasiči z budovy evakuovali 250 ľudí.

Ruské úrady prípad vyšetrujú ako usmrtenie z nedbanlivosti. Začali tiež trestné konanie v súvislosti s podozrením na poskytovanie služieb, ktoré nespĺňajú bezpečnostné požiadavky. 

Požiar prepukol približne o 02.30 h miestneho času (00.30 h SEČ). Rozšíril sa na plochu 3 500 štvorcových metrov. Uhasiť sa ho podarilo po zhruba piatich hodinách. Strecha klubu sa úplne zrútila.

Tristotisícové mesto Kostroma, administratívne stredisko Kostromskej oblasti, leží asi 300 kilometrov severovýchodne od Moskvy. Polygon bol populárnym miestom, kam sa cez víkendové večery chodilo zabávať zhruba 300 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet