Na hlavný obsah

Vlhová chcela po zisku zlata na olympiáde ukončiť kariéru

Po mesiaci oddychu sa rozhodla pokračovať.

Vlhová chcela po zisku zlata na olympiáde ukončiť kariéru
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v rozhovore pre švajčiarsky denník Blick priznala, že po zisku zlata na ZOH 2022 v Pekingu uvažovala o konci kariéry. Odôvodnila to extrémnym vypätím, ktoré pociťovala počas olympijského slalomu i stratou motivácie.

„Podarilo sa mi dosiahnuť najväčší cieľ, o ktorom som snívala už ako dieťa. Bolo to ako vo filme, niečo neuveriteľné. Po prvom kole som prežívala najhoršie chvíle v kariére a po druhom kole najkrajšie. Veď som sa vyšvihla z ôsmeho miesta na zlatý stupienok. Po olympiáde som sa však ocitla v diere. Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Po skončení olympijskej sezóny zamierila na dovolenku a rozhodla sa pokračovať v kariére.

„Mesiac som vôbec nemyslela na lyžovanie. Napokon som sa rozhodla, že budem ďalej súťažiť. Mám v sebe stále taký vnútorný oheň, zrejme po mojich rodičoch. Uvedomujem si však, že už nemám 20 rokov a musím veci viac plánovať. Viem, aká je to pre telo záťaž, keď chce byť človek rýchly a najlepší,“ dodala držiteľka veľkého glóbusu zo sezóny 2020/2021.

Vlhová tvrdí, že popularita prináša zo sebou svetlé i tienisté stránky: „Je krásne, že mnoho fanúšikov na Slovensku sa teší z mojich úspechov vo Svetovom pohári, na zimnej olympiáde či na MS a oslavuje ich. Niekedy je to však ťažké, keď vás všetci vnímajú ako hviezdu.“

V novej sezóne, ktorú odštartuje koncom týždňa dvoma slalomami vo fínskom Levi (19. a 20. november), má opäť tie najvyššie ambície: „V slalome si chcem udržať vysokú výkonnosť a obhájiť malý glóbus. V príprave som robila všetko pre to, aby som sa zlepšila aj v obrovskom slalome. Jednou z priorít je uspieť na MS vo francúzskom rezorte Courchevel/Meribel.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport