Na hlavný obsah

Žiaci školy v Sydney utrpeli popáleniny pri experimente na hodine chémie

Zranenia utrpelo jedenásť detí.

Žiaci školy v Sydney utrpeli popáleniny pri experimente na hodine chémie
Viac ako desiatka žiakov základnej školy v Sydney utrpela zranenia počas výučby, keď sa zvrtol vedecký experiment. Foto: Unsplash

Viac ako desiatka žiakov základnej školy v Sydney utrpela zranenia počas výučby, keď sa zvrtol vedecký experiment. Ako informoval spravodajský server BBC News, najmenej dvaja žiaci utrpeli ťažké popáleniny a deväť ďalších ľahšie. Podľa prvých správ pokus zahŕňal hydrogenuhličitan sodný, čiže jedlú sódu, a denaturovaný lieh.

Na mieste nešťastia, ktoré sa odohralo dnes o jednej popoludní miestneho času (03: 00 SEČ), zasahovali vrtuľníky, záchranári i hasiči. Podľa Phila Templemena zo záchrannej služby Nového Južného Walesu školský experiment skazil vietor, ktorý rozfúkal používané chemikálie.

Žiaci, ktorým je desať až jedenásť rokov, utrpeli popáleniny na tele, tvári i končatinách. Menej vážne zranenie utrpel aj jeden z učiteľov.

Zatiaľ nie je známe, aký druh experimentu sa trieda pokúšala vykonať. Na internete patrí k obľúbeným chemickým pokusom takzvaní Faraónovi hadi, pri ktorom sa používa denaturovaný lieh, cukor a jedlá sóda.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet