Na hlavný obsah

Zoznam osemfinalistov Ligy majstrov je kompletný

Poslednú miestenku si vybojovalo AC Miláno.

Zoznam osemfinalistov Ligy majstrov je kompletný
AC Milan players celebrate at the end of the Champions League, Group E soccer match between AC Milan and FC Salzburg, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Nov. 2, 2022. (AP Photo/Luca Bruno) Foto: TASR/AP

Futbalisti AC Miláno vyhrali v stredajšom zápase E-skupiny Ligy majstrov nad Salzburgom 4:0 a zaistili si tak postup do osemfinále. Tímy delil pred stredajším (2. 11.) stretnutím jeden bod, pričom domácim stačila na postup remíza. Miláno sa prebojovalo do vyraďovacej fázy prvýkrát po deviatich rokoch.

Účasť v EL si zaistil i Juventus Turín napriek tomu, že Parížu Saint-Germain podľahol 1:2. Francúzsky majster mal už istý postup a na diaľku zvádzal súboj celkový triumf v H-skupine. Druhá Benfica Lisabon vyhrala na pôde Maccabi Haifa vysoko 6:1 a ukončila tak pôsobenie svojho súpera v tomto ročníku európskych súťaží.  

Benfica i PSG skončili so 14 bodmi a zhodným skóre 16:7 i vzájomnými zápasmi (1:1, 1:1), no portugalský tím dal o tri góly viac na súperových ihriskách a preto vyhral skupinu.

V záverečnom 6. kole skupinovej fázy si otvorili strelecký účet futbalisti Kodane, ktorí remizovali s Borussiou Dortmund 1:1. Za domácich odohral celý zápas aj Slovák Denis Vavro a dostal žltú kartu za podkopnutie. V druhom zápase vyhral istý postupujúci Manchester City nad Sevillou 3:1. Z „géčka“ ide ďalej okrem „Citizens“ aj Borussia, španielsky zástupca si zahrá o vyraďovaciu fázu EL.

V F-skupine si vybojovalo postup RB Lipsko, keď zdolalo v priamom súboji o druhé miesto Šachtar Doneck jednoznačne 4:0. Lipsko však môže mrzieť zranenie útočníka Tima Wernera, ktorý opustil ihrisko už v 19. minúte.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport