Na hlavný obsah

Adam Žampa postúpil do druhého kola obrovského slalomu v Alta Badii

Prvé kolo vyhral Švajčiar Odermatt.

Adam Žampa postúpil do druhého kola obrovského slalomu v Alta Badii
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa usadil na čele po 1. kole pondelkového (19. 12.) obrovského slalomu Svetového pohára. V talianskej Alta Badii viedol o 60 stotín sekundy pred Nórom Henrikom Kristoffersenom. Na tretej priečke figuroval už s výrazným odstupom ďalší Švajčiar Loic Meillard (+1,10 s).

Slovenský reprezentant Adam Žampa postúpil do 2. kola z 25. miesta so stratou 4,29 sekundy na lídra, jeho bratovi Andreasovi nevyšla jazda a obsadil nepostupovú 45. priečku.

Odermatt štartoval s číslom dva a na náročnej trati predviedol omnoho lepší výkon ako v nedeľu (18. 12.), keď bol po prvom kole až na deviatej priečke. Najviac sa k nemu priblížil Kristoffersen, ktorý strácal v prvej polovici len 0,26 s, ale v cieli jeho manko narástlo na viac ako pol sekundy.

Víťaz prvého obrovského slalomu v Alta Badii, Nór Lucas Braathen nedokončil úvodné kolo.

Starší z bratov Žampovcov štartoval s číslom 40 a síce mal na treťom medzičase stratu 3,92 sekundy, do cieľa už výraznejšie nestratil a zmestil sa do postupovej tridsiatky. Andreas Žampa sa dostal na zjazdovku ako 50. v poradí. V cieli mal výrazné manko 5,24 s na Odermatta, čo nestačilo na postup do druhého kola.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport