Na hlavný obsah

Aj druhý zjazd v Lake Louise ovládla Talianka Goggiová

V zjazde triumfovala 14-krát.

Aj druhý zjazd v Lake Louise ovládla Talianka Goggiová
Talianska lyžiarka Sofia Goggiová. Foto: TASR/AP

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová nenašla premožiteľku ani v druhom zjazde sezóny Svetového pohára. Najlepšia zjazdárka v predchádzajúcich dvoch sezónach predstihla v druhých pretekoch v kanadskom stredisku Lake Louise o 34 stotín sekundy Rakúšanku Ninu Ortliebovú. Tretia skončila Švajčiarka Corinne Suterová s mankom +0,37 s.

Goggiová si vylepšila počet triumfov v SP na 19, zo zjazdu ich má 14. Ortliebová si pripísala tretie pódium v kariére a druhé v zjazde. Olympijská šampiónka v zjazde z Pekingu Suterová sa medzi najlepšiu trojicu prepracovala po 21. krát.

„Vedela som, že to dnes budú dramatické preteky, pretože sa išlo na kratšej trati. Niektorým súperkám to mohlo vyhovovať, nemohla som im toľko ujsť. Dnes som však predviedla ešte o niečo lepší výkon ako včera. Stále však cítim, že tam sú isté rezervy,“ povedala v cieli Goggiová pre FIS.

Obhajkyňa celkového prvenstva Američanka Mikaela Shiffrinová sa v Kanade nepredstavila. Naďalej však drží prvú priečku poradia SP, Goggiová sa triumfom posunula na 4. miesto. Na štarte nebola ani víťazka veľkého glóbusu z roku 2021 Slovenka Petra Vlhová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport