Na hlavný obsah

Biatlon: Francúzky triumfovali v nedeľnej štafete žien

Slovenky skončili na 11. mieste.

Biatlon: Francúzky triumfovali v nedeľnej štafete žien
Francúzske biatlonistky zľava Julia Simonová, Cloe Chevalierová, Anais Chevalierová-Bouchertová a Lou Jeanmonnotová. Foto: TASR/AP

Biatlonistky Francúzska triumfovali v nedeľnej (11. 12.) štafete žien na 4×6 km na podujatí Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene. S mankom 10,4 sekundy skončilo na druhom mieste Švédsko, tretie boli Talianky (+18,5).

Slovenky v zložení Paulína Bátovská Fialková, Ivona Fialková, Mária Remeňová a Zuzana Remeňová si v porovnaní s prvou štafetou sezóny v Kontiolahti polepšili o dve priečky a obsadili 11. miesto so stratou 4:11,5 min.

Francúzky (0+4) rozhodli o víťazstve až na poslednom úseku, keď Julia Simonová vďaka bezchybnej streľbe zvládla priamy súboj o prvenstvo so Švédkou Elvirou Öbergovou.

Kvarteto francúzskeho tímu dopĺňali Lou Jeanmonnotová, Anais Chevalierová-Bouchetová a Chloe Chevalierová. V celkovom hodnotení štafiet v seriáli sa dostali priebežne na druhú pozíciu za topfavoritky Švédky (0+9), ktoré nezopakovali prvenstvo z minulého týždňa z fínskej pôdy.

Celkovo museli na strelnici dobíjať deväťkrát. Talianky (0+4) zvládli boj o pódium pred štvrtým Nemeckom (0+5) a piatym Nórskom (0+4).

Slovenky na 11. mieste

Slovensko s celkovou bilanciou 1+13 malo opory na prvých dvoch úsekoch. Bátovská Fialková (0+3) odovzdala svojej sestre Ivone Fialkovej na 8. mieste s mankom 38 sekúnd na vedúce Švédky, keď sa dlho držala na špici.

Na druhú streleckú položku v stoji prišla ako druhá, na posledné dva terče však potrebovala všetky tri rezervné náboje. Celkovo mala druhý najlepší bežecký čas na svojom úseku. Ivona Fialková (1+5) nezvládla streľbu v stoji, napriek trestnému okruhu však držala tím v elitnej desiatke a po polovici štafety odovzdala na 9. pozícii so stratou takmer dve minúty na Taliansko.

Mária Remeňová (0+0) síce bežecky zaostávala za najlepšími, ale na strelnici parádnym spôsobom vybielila všetky terče a slovenskú štafetu posunula na 8. miesto (+2:22).

Zuzana Remeňová (0+5) dobíjala v ľahu dvakrát a v stoji trikrát a klesla o tri miesta. Jedenáste miesto, najlepšie za uplynulé dva roky, znamenalo zisk 30 bodov do hodnotenia SP.

„Som rada, že to takto dopadlo a že som si to ustrážila na streľbe. Makala som ako sa len dalo. Nechcela som sa plašiť a išla som si svoje preteky,“ povedala pre portál slovenskybiatlon.sk

Mária Remeňová, ktorá sa blysla ako jediná zo slovenského tímu čistou streľbou. Trestné kolo musela naopak absolvovať Ivona Fialková. „Jedenáste miesto je dobrý výsledok. Mne sa na stojke na posledné dva výstrely roztriasli nohy a snažila som sa to aspoň dobehnúť na trati. Sezóna sa pre mňa zatiaľ nevyvíja tak ako som očakávala,“ povedala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport