Na hlavný obsah

Bývalého policajta z NAKA odsúdili na päťročné väzenie

Mal spolupracovať so zločineckou skupinou piťovcov.

Bývalého policajta z NAKA odsúdili na päťročné väzenie
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Bývalého policajného funkcionára Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Bakoša odsúdil v piatok (16. 12.) Špecializovaný trestný súd (ŠTS) na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere päť rokov.

Obžaloba ho vinila zo zločinu prijímania úplatku, zneužívania právomoci verejného činiteľa a ohrozenia dôvernej skutočnosti. Obžalovaný, ktorý mal prezývku Baky, spáchanie skutkov popieral. Rozsudok nie je právoplatný.

Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, prokurátor aj obžalovaný podali odvolanie. Bakoš dostal aj peňažný trest 2 000 eur. Súd mu uložil i trest zákazu činnosti spočívajúci v zákaze výkonu zamestnania, povolania alebo funkcie v orgánoch verejnej moci na päť rokov.

Bakoš mal zločineckej skupine piťovcov vyzradiť utajené informácie o chystanom zásahu NAKA týkajúcom sa vydierania a drogovej trestnej činnosti. Podľa neho celý prípad z roku 2015 postavili údajne iba na výpovedi jedného svedka.

„Som nevinný. Žiadny úplatok som nežiadal ani neprijal. Nepoznám nikoho zo skupiny piťovcov. Je to nelogické, veď sám som bol členom zásahovej jednotky NAKA, keď zadržali Juraja Ondrejčáka (Piťa) a potom aj ďalších z tejto zločineckej skupiny,“ tvrdil obžalovaný pred samosudcom ŠTS. Rady polície opustil ku koncu roka 2016 na vlastnú žiadosť a je na výsluhovom dôchodku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko