Na hlavný obsah

Bývalého poslanca Dominika Feriho obžalovali zo znásilnení

Hrozí mu desaťročné väzenie.

Bývalého poslanca Dominika Feriho obžalovali zo znásilnení
Na snímke český politik Dominik Feri. Foto: TASR

Bývalého českého poslanca za stranu TOP09 Dominika Feriho obžalovali z dvoch znásilnení a jedného pokusu o znásilnenie. Informáciu webu Seznam Zprávy v utorok (13. 12.) potvrdil hovorca pražského Štátneho zastupiteľstva Aleš Cimbala.

„Štátna zástupkyňa Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 3 podala na Obvodný súd pre Prahu 3 v pondelok (12. 12.) obžalobu na jednu fyzickú osobu,“ povedal k prípadu Cimbala.

„Obvinenej osobe je obžalobou kladené za vinu konanie popísané pod tromi skutkami a kvalifikované ako dva dokonané trestné činy znásilnenia a jeden pokus o trestný čin znásilnenia,“ spresnil hovorca.

Bývalému poslancovi podľa servera hrozí desaťročné väzenie. V jednom prípade je stíhaný za znásilnenie mladistvej. Išlo o 17-ročné dievča.

Feri tvrdí, že je nevinný

„Vítam, že po takmer dvojročnom čakaní budem môcť súdu predložiť dôkazy dokladajúce moju nevinu,“ uviedol exposlanec Feri.

Prebiehajúce konanie doteraz nemohol verejne komentovať, média preto publikovali podľa neho len jednostranné vyjadrenia. „To sa čoskoro zmení,“ dodal Feri.

Polícia ho začala vyšetrovať vlani, keď Deník N a server A2arm publikovali svedectvá viacerých žien a dievčat, ktoré mal bývalý politik znásilniť alebo sa o to pokúsiť.

Feri sa za svoje správanie ospravedlnil, rezignoval na poslanecký mandát a zriekol sa účasti vo voľbách do Poslaneckej snemovne v roku 2020. Odmieta však, že by sa dopustil sexuálneho násilia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet