Na hlavný obsah

Čelnú zrážku áut z leta vyšetruje polícia ako úkladnú vraždu

Páchateľ mal úmyselne naraziť do auta bývalej partnerky.

Čelnú zrážku dvoch áut vyšetruje polícia ako naplánovanú vraždu. Smrteľnú nehodu z júla neďaleko Revúcej neprežila 43-ročná žena. Za volantom auta, ktoré prešlo do protismeru a fatálnu zrážku spôsobilo, sedel jej bývalý partner. Podnikateľ z Revúcej neskončil ani po pondelkovom (12. 12.) rozhodnutí súdu za mrežami.

Čelnú zrážku vyšetrovali najskôr ako usmrtenie. Pred necelým mesiacom začali nehodu vyšetrovať ako úkladnú vraždu. „Dôkazná situácia v danej veci je mimoriadne silná a je preukazovaná nielen svedeckými výpoveďami a znaleckým dokazovaním, ale aj kamerovými záznamami, ktoré preukazujú, že na rovnom úseku cesty sa pripravoval obvinený na čelnú zrážku,“ uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podnikateľovi z Revúcej hrozí až doživotie. Z obavy, že by mohol ujsť, ho chcel prokurátor vidieť za mrežami. Nielen súd v Pezinku, ale aj senát Najvyššieho súdu SR rozhodol, že obvinený Marian zostane na slobode.

Obvinený muž na súd neprišiel. Naďalej sa zotavuje zo spomínanej nehody. So svojou bývalou partnerkou mali už dlhšie nezhody. Dôvodom boli aj nevyrovnané veci týkajúce sa rodinného domu.

„Obvinený svoju bývalú partnerku naozaj prenasledoval na dlhom úseky cesty. Ona opakovane telefonovala so svojimi známymi, so svojou rodinou, volala aj s policajtmi,“ priblížil Lipšic. Obvinený muž sa dva dni pred čelnou zrážkou dozvedel, že jeho bývalá partnerka predala dom, o ktorý sa obaja sporili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny