Na hlavný obsah

Ďalšie pojednávanie v kauze Volzová, vypovedal aj Ruskov zmenkový komplic

Rusko naďalej trvá na svojej nevine.

Kedysi vplyvný podnikateľ a politik, v súčasnosti vo väzenskom oblečení. Pavla Ruska súdia za to, že si podľa obžaloby pred vyše 20-timi rokmi objednal likvidáciu svojej spoločníčky Silvie Volzovej. O plánovanej vražde prehovoril mafiánsky boss Mikuláš Černák.

Mafián odsúdený na doživotie ako prvý prehovoril a tým spustil vyšetrovanie pripravovanej vraždy Volzovej. Rusko tak vraj chcel vyriešiť problém so svojou spoločníčkou.

Verziu Černáka potvrdzuje aj jeho vtedajšia pravá ruka – Miloš Kaštan. „Rusko v Banskej Bystrici na stretnutí povedal, že je ochotný zaplatiť 20 miliónov korún,“ povedal.

Na Ruskovej strane stojí šéf mafiánskej skupiny Sýkorovci. Ten tvrdí, že podsvetie nedostalo žiadnu objednávku na likvidáciu Folcovej.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Keď sa proces pred vyše troma rokmi začal, Pavol Rusko prichádzal na súd v obleku. Toho času, už takmer dva roky nosí väzenskú uniformu za falšovanie miliónových zmeniek.

V prípade prípravy vraždy Silvie Volzovej vypovedalo množstvo svedkov, vo štvrtok (1. 12.) to bol aj Ruskov zmenkový komplic.

Výsluch majú za sebou aj dvaja znalci z oblasti psychológie. Rusko naďalej trvá na svojej nevine. Opakuje, že bývalý mafiánsky boss Černák klame.

„My sme od začiatku upozorňovali, že on má nezákonnú a utajenú dohodu, alebo nejaký prísľub, ktorý sa napokon nemusí naplniť, ale snaží sa docieliť podmienečné prepustenie z doživotného odňatia slobody,“ avizoval Ruskov obhajca Marek Para.

Proces pokračuje v marci. Spomínaní mafiáni na súd nechodia. Dali súhlas, aby sa konalo bez nich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko