Na hlavný obsah

Dôchodkyňa uverila podvodníkom. Z okna vyhodila šperky aj peniaze

Vznikla jej tak škoda približne 28 000 eur.

Dôchodkyňa uverila podvodníkom. Z okna vyhodila šperky aj peniaze
Na ilustračnej snímke seniorka. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Sedemdesiatdeväťročnej seniorke z Nového Mesta nad Váhom podvodníci spôsobili škodu približne 28 000 eur. Žena uverila podvodnému telefonátu a z okna vyhodila igelitovú tašku s peniazmi a šperkami. V pondelok (5. 12.) o tom informovalo  Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne.

Seniorku oslovila prostredníctvom pevnej linky žena, ktorá sa jej predstavila ako kuriérka. Najskôr zisťovala či sa žena doma nachádza sama. Následne uviedla, že jej prinesie balík, pretože mesto údajne rozdáva mikulášske balíčky. Hovor potom ukončila.

Krátko na to jej zvonil telefón znova. Tentokrát volal muž. Povedal, že patrí k polícii a vykonáva akciu zameranú proti podvodníkom, ktorí sa predstavujú ako kuriéri.

„Požiadal ju, aby bola na telefóne a počúvala jeho inštrukcie, lebo práve prebieha policajná akcia zameraná proti podvodníkom, pričom ich chcú prichytiť s peniazmi, ktoré od starších ľudí vylákajú,“ opísala.

Seniorka mu uverila a postupovala presne podľa inštrukcií falošného policajta. Inštruoval ju, tak, aby všetku hotovosť a šperky, čo má doma vložila do igelitky. Tú mala následne vyhodiť z okna, ale pre vlastnú bezpečnosť sa z okna nemá pozerať.

„Vystrašená seniorka poslúchla, do igelitky vložila 23 000 eur spolu s rôznymi šperkami v hodnote asi 5 000 eur a igelitku vyhodila z okna svojho bytu. Vznikla jej škoda predbežne vyčíslená na 28 000 eur,“ uviedla polícia.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom v predmetnej veci začal trestné stíhanie. Ide o zločin podvodu. Páchateľovi v prípade jeho zistenia a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny