Na hlavný obsah

Grinerová po prepustení z ruského väzenia prvýkrát trénovala

Jej návrat je však otázny.

Grinerová po prepustení z ruského väzenia prvýkrát trénovala
Na snímke fotografia americkej basketbalistky Brittney Grinerovej. Foto: TASR/AP

Americká basketbalistka Brittney Grinerová v nedeľu (11. 12.) prvýkrát po desiatich mesiacoch vzala do rúk basketbalovú loptu a svoj prvý tréning začala smečom. Pre ESPN to uviedla jej hráčska agentka Lindsay Kagawová Colasová.

Tridsaťdvaročná Grinerová absolvovala ľahký tréning vo Fort Sam Houston v texaskom San Antoniu.

Minulý týždeň v piatok (9. 12.) ju previezli na základňu americkej armády na lekársku prehliadku po tom, ako ju prepustili z ruského väzenia výmenou za obchodníka so zbraňami Viktora Buta, známeho ako „obchodník so smrťou“.

Nemusí v kariére pokračovať

Grinerová, ktorú vo februári zatkli v Rusku na základe obvinení z drogovej trestnej činnosti, pricestovala v noci z Abú Zabí, kde sa výmena väzňov uskutočnila.

Colasová poznamenala, že tréning Grinerovej by sa nemal považovať za znak toho, že sa olympijská víťazka rozhodla, že bude pokračovať v kariére v tíme WNBA Phoenix Mercury.

„Ak bude chcieť hrať, bude to na jej rozhodnutí. Má dovolenku, aby si oddýchla a rozhodla sa, čo ďalej, bez akéhokoľvek tlaku,“ dodala Colasová.

Agentka očakáva, že Grinerová počas tohto týždňa vydá vyhlásenie ohľadom svojej budúcnosti. V najbližšom čase nemá v pláne opustiť základňu, kde spolu s manželkou Cherelle bývajú v hoteli.

„Darí sa jej naozaj veľmi dobre. Zdá sa, že to znáša neuveriteľným spôsobom. Znovu sa začleňuje do sveta, ktorý sa pre ňu zmenil. Z čisto bezpečnostného hľadiska sa už nebude môcť pohybovať vo svete tak, ako to robila,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport