Na hlavný obsah

Hokej-MS20: Američania zdolali Švajčiarov 5:1

Česi podľahli Švédom po predĺžení.

Hokej-MS20: Američania zdolali Švajčiarov 5:1
Švajčiarsky hokejista Jonas Taibel (vľavo) a hráč USA Sean Behrens bojujú o puk. Foto: TASR/AP

Hokejisti Fínska zvíťazili vo štvrtkovom (29. 12.) zápase MS hráčov do 20 rokov nad Lotyšskom 3:0. Po svojom druhom víťazstve boli so siedmimi bodmi na čele B-skupiny.

Američania sa oklepali z prehry zo Slovákmi a zdolali vo svojom treťom vystúpení Švajčiarov 5:1. Zverencom trénera Ivana Feneša tak patrí priebežne štvrté miesto. Lotyši zaznamenali v treťom zápase tretiu prehru a na piatom mieste majú jeden bod.

V dueli dvoch tímov, ktoré dovtedy nestratili ani bod, vyhrali Švédi nad Českom 3:2 po predĺžení. Víťazný gól „troch koruniek“ a svoj druhý v zápase strelil v druhej minúte predĺženia po vydarenej sóloakcii Ludvig Jansson. Švédi vedú A-skupinu so ziskom osem bodov, druhí Česi zaostávajú o bod.

Hokejisti Kanady zdolali Rakúsko 11:0 a o ďalšie vysoké víťazstvo sa opäť postaral útočník Connor Bedard. Očakávaná jednotka budúceho draftu NHL nazbierala šesť bodov za dva góly a štyri asistencie. S predchádzajúcim zápasom proti Nemecku, ktorý domáci tím vyhral 11:2, má na konte už 14 bodov a kraľuje produktivite šampionátu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport