Na hlavný obsah

Hokej-MS20: Fínski reprezentanti porazili Slovensko

Rozhodla druhá tretina.

Hokej-MS20: Fínski reprezentanti porazili Slovensko
Slovenský hokejista Adam Žlnka (vpravo) a hráč Fínska Aleksanteri Kaskimaki. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov vstúpili neúspešne do MS v kanadskom Monctone. Vo svojom prvom zápase podľahli v utorok (27. 12.) finalistom z predošlého šampionátu z Fínska 2:5.

V aréne Avenir Centre išli Fíni do vedenia, no v závere prevej tretiny vyrovnal Peter Repčík. „Suomi“ rozhodli o osude duelu v druhej tretine, keď strelili tri góly. Repčík dal potom aj svoj druhý gól, ale to rozbehnutého favorita nepribrzdilo.

V ďalšom zápase sa zverenci Ivana Feneša stretnú v stredu (28. 12.) o 22.00 SEČ s USA, o dva dni neskôr nastúpia o 17.00 SEČ proti Lotyšsku. Boje v skupine uzavrú v rovnakom čase proti Švajčiarsku v sobotu (31. 12.).

Favorit vstúpil do zápasu lepšie, Slováci boli od úvodu pod tlakom, Andrisík si pripísal prvé zákroky. V 9. minúte už však nestačil na strelu Päivärintu, ktorý otvoril skóre.

V tom čase viedli Fíni na strely 8:0. Až po tomto momente sa slovenskí hokejisti osmelili a dostávali sa aj do šancí.

Na súpera sa dokonca dotiahli v počte streleckých pokusov a v závere 1. tretiny sa im podarilo aj vyrovnať. V presilovej hre sa k odrazenému puku dostal Repčík a 11 sekúnd pred klaksónom rozjasal slovenskú striedačku.

Rozhodla druhá tretina

Druhú tretinu opäť lepšie odštartovali Fíni, no napriek prevahe sa nedostali do presného zakončenia. V 24. minúte sa však výborne zorientoval Kemell po úspešnom vhadzovaní a prekonal Andrisíka – 2:1.

Ten istý hráč o štyri minúty neskôr prihral puk Oliverovi Kapanenovi a Suomi viedli už o dva góly. V 34. minúte si na trestnú lavicu sadol Honzek a už po piatich sekundách potrestal jeho faul Nyman. Po štvrtom góle nahradil Andrisíka v bránke Slovenska Marinov.

Keď v 44. minúte tretieho dejstva zužitkoval Repčík druhú presilovku Slovákov v zápase, zdalo sa, že sa Fenešovi zverenci nadýchnu do mohutnej ofenzívy. Ale už o 39 sekúnd neskôr prekvapil Lambert presnou strelou k bližšej žŕdke slovenského brankára a vrátil Fínom trojgólový náskok.

Týmto gólom prakticky rozhodol o osude zápasu, záverečné minúty si už favorit s prehľadom postrážil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport