Na hlavný obsah

Hokej-MS20: Slováci zdolali Rakúsko

A to jednoznačne – 5:1.

Hokej-MS20: Slováci zdolali Rakúsko
Na ilustračnej snímke príprava slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov. Foto: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov uspeli v záverečnom prípravnom zápase pred MS juniorov v Halifaxe a Monctone. Na záver kempu v kanadskom Trure zdolali v noci na sobotu (24. 12.) rakúskych rovesníkov jednoznačne 5:1, keď najmä od druhej tretiny na ľade dominovali.

Dva góly SR strelil Servác Petrovský, Šimon Nemec si pripísali štyri a Filip Mešár tri asistencie. Pre zverencov trénera Ivana Feneša bol duel s Rakúskom generálkou na svetový šampionát, prvý duel v monctonskej aréne Avenir Centre odohrajú v utorok 27. decembra o 17.00 h SEČ proti Fínom.

Mladí Slováci predtým v záverečnej príprave prehrali s Nemeckom (0:5) a domácou Kanadou (1:6). Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Prvú príležitosť na strelenie gólu mali rakúski reprezentanti. Vo 4. minúte z pravého kruhu nebezpečne zakončil Scherzer, ktorého pokus skončil na žŕdke. O pár sekúnd neskôr stál Honzek sám pred súperovou bránkou, dostal puk do šance, ale zblízka ho neusmernil do siete. V 14. min pohrozili obe mužstvá. Najskôr predviedol vydarenú akciu Honzek, ktorý však ani tentoraz bekhendom neprekonal Sichera.

Na opačnej strane klziska Marinov úspešne zasiahol lapačkou proti strele Rohrera. Slováci sa dočkali až v závere tretiny, keď Petrovský využil brejk a otvoril skóre. Odpoveď Rakúšanov bola okamžitá. Zaváhanie v rozohrávke potrestal Auer.

Druhé dejstvo patrilo Slovákom

Do opätovného vedenia ich poslal Dvorský, ktorý bol dobre postavený pred bránkou a aj so šťastím sa od neho odrazila prihrávka Čiernika priamo do siete. Následne hrali zverenci Ivana Feneša presilovku, ale nevytvorili si v nej gólovú príležitosť a po naskočení vylúčeného hráča mohli inkasovať. Scherzer v samostatnom nájazde namieril do žŕdky.

V 33. minúte druhýkrát v zápase skóroval Petrovský, ktorý sa ocitol na konci peknej kombinácie s Mešárom a Š. Nemcom. Rovnaká dvojica mala prsty aj vo štvrtom góle. Tentoraz ho pripravila v presilovke pre Honzeka.

V tretej tretine Slováci súpera nepúšťali do koncovky. Rakúšania za nepriaznivého stavu siahli k hre bez brankára už v 54. minúte a slovenskí hokejisti zakrátko trafili odkrytú sieť. Na dvakrát dostal puk do bránky L. Nemec, ktorý zvýšil na 5:1. V úplnom závere ešte došlo k viacerými vylúčeniam na oboch stranách, ale tie nezmenili konečný výsledok.

Hlasy po zápase:

Ivan Feneš, tréner SR 20: „Odohrali sme náš najlepší zápas v príprave. Veľmi nás to teší, lebo sme boli dominantní, presadili sme sa strelecky. Naša hra mala naozaj kvalitu. Príprava bola náročná, ale v poslednom zápase môžeme byť s našou hrou spokojní.

„Konečne prišli hokejky Filipovi Mešárovi a Servácovi Petrovskému, ktoré sa niekde šesť dní túlali. Bolo to na ich hre vidieť, presadil sa náš elitný útok, hrali výborne. Presilovú hru zahrali skvele. V tretej tretine sme im dali oddýchnuť a ušetrili sme ich tak trochu na ďalšie zápasy. Po dvojtýždňovom bloku si dáme teraz deň oddych a 25. decembra oznámime záverečnú nomináciu na MS.“

Dalibor Dvorský, autor druhého gólu SR: „Myslím si, že sme boli lepší, od začiatku až do konca. Túto výhru sme potrebovali. Je to stále iba príprava, musíme si tie dobré veci zobrať so sebou a zo zlých sa poučiť. Neviem, či som dal gól ja, alebo Alex Čiernik. Alex to nahodil a možno sa to dotklo mojej korčule, nie som si istý. Päť gólov pozdvihlo sebavedomie, už sme ich potrebovali.“

Filip Mešár, útočník SR 20, v zápase 0+3: „Nebolo to nič ľahké, Rakúšania boli veľmi húževnatý súper, dobre korčuľovali, napádali nás, hrali fyzicky. Som veľmi rád, že sme hrali ako tím. Máme celkom dobrý útok a z toho vyplynuli tie góly. V prvej tretine bolo veľa chýb, pred druhou sme si niečo povedali, padli v nej dva rýchle góly a už sme zápas kontrolovali. Som rád, že sa moje hokejky konečne našli a že s nimi môžem začať turnaj.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport