Na hlavný obsah

Hokej-MS20: Slovensko podľahlo Švajčiarsku tesne 3:4

Po samostatných nájazdoch.

Hokej-MS20: Slovensko podľahlo Švajčiarsku tesne 3:4
Slovenský hokejista František Dej a Švajčiar Mats Alge. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov podľahli v sobotnom (31. 12.) zápase Švajčiarsku 3:4 po samostatných nájazdoch.

Slovensko stratilo šancu na víťazstvo v skupine. Zverenci Ivana Feneša v tabuľke s určitosťou neskončia horšie ako na treťom mieste a o tom, či skončia o jedno miesto vyššie, rozhodne až zápas Fínska s USA od 22.00 h SEČ.    

V zápase viedli Slováci 1:0 a aj 3:1, ale o náskok v tretej tretine prišli a vybojovali iba bod. Dvakrát sa v zápase gólovo presadil Servác Petrovský a raz Adam Sýkora. V tabuľke nazbieral slovenský tím celkovo sedem bodov za triumfy nad USA 6:3 a 3:0 nad Lotyšskom, s Fínskom prehrali 2:5. 

Slováci otvorili skóre v 5. minúte, keď Sýkora prešiel s pukom cez stredné pásmo, nahodil ho na zadný mantinel, kde ho aj dokorčuľoval, puk následne na dvakrát poslal za bránkovú čiaru. Vyrovnať sa podarilo Helvétom hneď v úvode druhej tretiny, keď Reichle presne zakončil prečíslenie.

V 38. po akcii Mešára a L. Nemca mieril presne Petrovský a to isté trio sa postaralo aj o tretí gól, ktorý padol o 49 sekúnd neskôr. Švajčiari mali výborný vstup aj do tretej tretiny, po dvoch minútach Ramel znížil na 2:3. Tento gól ich nakopol, mali dobrý pohyb a momentum zápasu využili v 49. minúte zásluhou Canonicu, ktorý vyrovnal v presilovke na 3:3.

Slováci potom zlepšili hru, v závere si vypracovali veľký tlak, ale vytúžený gól neprišiel. V predĺžení mohol rozhodnúť Bichsel, ktorý zobral puk Petrovskému, ale výborne zasiahol Gajan. Blízko k rozhodnutiu mali Švajčiari aj v presilovej hre, ale napokon prišlo rozuzlenie až v nájazdoch, v nich rozhodol Dionicio.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport