Na hlavný obsah

Thingnes Bö nenašiel premožiteľa ani v šprinte v Hochfilzene

Pripísal si tretie víťazstvo za sebou.

Thingnes Bö nenašiel premožiteľa ani v šprinte v Hochfilzene
Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö sa teší na pódiu po víťazstve v šprinte na 10 km v druhom kole Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene. Foto: TASR

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö zaznamenal tretie víťazstvo za sebou na podujatiach Svetového pohára.

Po triumfoch v šprinte a stíhačke na úvodnom podujatí v Kontiolahti nenašiel premožiteľa ani v najkratšej disciplíne v rakúskom Hochfilzene. V piatkovom (9. 12.) šprinte na 7,5 km predviedol čistú streľbu a v cieli mal čas 23:04 minúty.

Na druhom mieste skončil francúzsky reprezentant Emilien Jacquelin s mankom 43 sekúnd a tretiu priečku obsadil ďalší Nór Sturla Holm Lägreid, ktorý stratil 46,9 sekundy. Obaja minuli jeden terč v stojke.

„Od začiatku som sa sústredil na to, aby som chytil správnu rýchlosť. Na rozcvičke bol sneh dosť suchý a nemyslel som si, že to bude také rýchle, ako boli ženské preteky. Takže som išiel na trať s rešpektom, ale nakoniec som mal dobrú rýchlosť. Na strelnici to nebolo ľahké, ale dobre som pracoval a sklopiť všetky terče je veľmi dobrý pocit,“ povedal víťaz pre oficiálny kanál IBU.

Bö zaznamenal už 55. individuálne víťazstvo na podujatiach Svetového pohára. Dvadsaťdeväťročný pretekár si upevnil miesto na čele celkového poradia SP i v hodnotení šprintu.

Dvojici slovenských reprezentantov sa nedarilo. Michal Šima netrafil na ležke tri terče a prepadol sa dozadu. Streľbu v stoji zvládol bez chyby a nakoniec obsadil 71. miesto s mankom 3:29,4 minúty. Tomáš Sklenárik mal dve chyby na ležke a v druhom kole z pretekov odstúpil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport