Na hlavný obsah

Japonsko zaznamenalo rekordný počet úmrtí na covid za jeden deň

Rastie aj počet nových nákaz koronavírusom.

Japonsko zaznamenalo rekordný počet úmrtí na covid za jeden deň
Japonci s rúškami v metre. Foto: TASR/AP

Japonsko za posledný deň zaznamenalo 415 úmrtí pacientov infikovaných koronavírusom, čo je najväčší počet v tejto krajine od začiatku pandémie. Informovala o tom v stredu (28. 12.) agentúra Reuters s odvolaním sa na údaje japonského ministerstva zdravotníctva.

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie má Japonsko, kde žije takmer 126 miliónov ľudí, za uplynulý týždeň najviac nových nákaz koronavírusom na svete. V počte úmrtí je na druhom mieste po Spojených štátoch.

Na prvé miesto v počte nákaz v poslednom čase Japonsko radí aj americká Univerzita Johnsa Hopkinsa (JHU), ktorá pandémiu sleduje celosvetovo. Počet infikovaných za 28 dní dosiahol v Japonsku 3,89 milióna, píše JHU na svojich stránkach.

Podľa Reuters sa za posledných 24 hodín v Japonsku nakazilo koronavírusom 216 219 ľudí. Krajina sa tak pomaly blíži k augustovému rekordu 260 000 infikovaných za deň.

Do celosvetových údajov sa však napríklad nedá spoľahlivo zahrnúť Čína, ktorá prestala denné štatistiky infikovaných zverejňovať a do úmrtia pacientov s koronavírusom započítava len tých, ktorí podľahnú zápalu pľúc alebo respiračnému zlyhaniu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet