Na hlavný obsah

Kailiová zostane naďalej vo väzbe, rozhodol súd

Čelí obvineniu z korupcie.

Kailiová zostane naďalej vo väzbe, rozhodol súd
Na snímke podpredsedníčka Európskeho parlamentu Eva Kailiová. Foto: Twitter/Le Soir

Bývalá podpredsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Eva Kailiová, ktorá čelí obvineniu z korupcie, zostane naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom vo štvrtok (22. 12.) súd v Bruseli, ktorý jej predĺžil väzbu o mesiac. Podľa agentúry Reuters sa Kailiová môže do 24 hodín odvolať.

Grécka politička je podozrivá v kauze týkajúcej sa úplatkov zo strany Kataru pre európskych činiteľov. Vinu popiera.

Právnici Kailiovej žiadali súd o prepustenie a ponúkali, že pohyb 44-ročnej ženy mimo väzenskej väznice by mohli monitorovať elektronickým náramkom. „Eva Kailiová je nevinná,“ zdôraznil pred súdom jej právny zástupca, ktorý v stredu (21. 12.) gréckej televízii povedal, že politička je v zlom psychickom stave.

Súd však žiadosti Kailiovej nevyhovel. Politička, ktorú jej kolegovia tento mesiac zbavili funkcie podpredsedníčky europarlamentu, sa do väzby spolu s trojicou ďalších osôb dostala 11. decembra. A to pre podozrenie, že sa za finančné a vecné dary snažila uplatňovať svoj vplyv v prospech Kataru. Obvinili ju tiež z prania špinavých peňazí.

Podľa správ médií sa pozornosť polície, ktorá prípad vyšetruje niekoľko mesiacov, sústredí aj na Maroko. To sa údajne pokúšalo získavať priazeň podobným spôsobom ako Katar.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet