Na hlavný obsah

Krajská prokuratúra nezačala trestné stíhanie v prípade nelegálnej migrácie

Preveruje Romana Mikulca a Štefana Hamrana.

Krajská prokuratúra nezačala trestné stíhanie v prípade nelegálnej migrácie
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) a policajný prezident Štefan Hamran. Foto: TASR/Koláž RTVS

V prípade preverovania riešenia nelegálnej migrácie nebolo doposiaľ začaté trestné stíhanie, ani nikoho neobvinili. Potvrdil to hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Trenčíne Marián Sipavý. Tá na pokyn generálneho prokurátora Maroša Žilinku preveruje v tejto súvislosti ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) a policajného prezidenta Štefana Hamrana.

„KP v Trenčíne vykonáva preverovanie, a to v súvislosti so zabezpečovaním kontroly hraníc SR a ochrany SR pred nelegálnou migráciou osôb z tretích krajín,“ priblížil Sipavý.

Doplnil, že prokurátor KP v súčasnej dobe zabezpečuje podklady od príslušných orgánov. „V súčasnej dobe sa prokuratúra k veci nebude bližšie vyjadrovať,“ dodal hovorca.

Policajný prezident Hamran vníma konanie prokuratúry ako účelové. Od trenčianskej krajskej prokuratúry dostal v rámci dožiadania viacero otázok. „Vnímam to ako absurdné,“ uviedol Hamran vo svojom stanovisku.

Zopakoval potrebu riešenia migračnej krízy na vonkajších schengenských hraniciach. Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková uviedla, že dané konanie nevedie Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko