Na hlavný obsah

Majitelia 36 bytov prešovskej bytovky sa môžu vrátiť domov

Majiteľov ďalších 24 bytov pustia domov o jeden až dva týždne.

Majitelia 36 bytov prešovskej bytovky sa môžu vrátiť domov
Na snímke bytovka v Prešove. Foto: RTVS

Majitelia 36 bytov prešovskej bytovky, ktorú pred týždňom zasiahol požiar, sa môžu vrátiť domov. Byty im sprístupnili. Obyvatelia druhej polovice bytovky musia aj naďalej prespávať u známych. Požiar, ktorý vypukol na ôsmom poschodí, si vyžiadal dve obete.

V časti bytovky, ktorú požiar či voda nezasiahli, už funguje elektrina a majú aj teplo. Nie všetci, ktorí sa vrátiť môžu, to však urobia.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Majiteľov ďalších 24 bytov pustia domov o jeden až dva týždne. Otázne sú byty, ktoré požiar najviac poškodil. Najprv musia spevniť strop na ôsmom poschodí.

„My sme rovno pod tým, čo horel, takže celý vytopený, zničený byt, všetko. Teraz je tam obhliadka a nanovo rekonštrukcia. Možno tri či štyri mesiace, kým nám to preschne a kým sa vrátime, to je proste na dlho,“ uviedla obyvateľka bytovky.

Po výbuchu pred troma rokmi a spomínanom požiari minulý týždeň, chce radnica kontrolu bytoviek v meste.

„Samozrejme, prebiehajú kontroly, hasičský zbor prišiel s iniciatívou, tiež začínajú preverovať bytovky. Budeme v spolupráci s nimi trvať na tom, aby sa všetko skontrolovalo, aby obyvatelia Prešova mali istotu, že bývajú v bezpečnom prostredí,“ dodal František Oľha (Šanca) primátor mesta Prešov.

Bytovku bude až do odvolania naďalej strážiť mestská polícia. Mesto zriadilo aj účet určený na pomoc obyvateľom bytového domu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny