Na hlavný obsah

Medzi obeťami streľby v Ríme bola aj priateľka premiérky Meloniovej

Príčinou mala byť hádka medzi obyvateľmi bytovky.

Medzi obeťami streľby v Ríme bola aj priateľka premiérky Meloniovej
Talianski karabinieri hliadkujú pred barom, v ktorom zomreli traja ľudia po streľbe v Ríme. Foto: TASR/AP

Medzi tromi ženami, ktoré prišli o život v nedeľu (11. 12.) pri streľbe v kaviarni v Ríme, bola aj priateľka talianskej premiérky Giorgie Meloniovej. V pondelok (12. 12.) o tom informovali agentúry APA a ANSA.

Ide o 50-ročnú Nicolettu Golisanovú. Ďalšie dve obete boli Sabina Sperandiová a Elisabetta Silenziová, píše ANSA. Zranenia utrpeli štyri osoby, dve z nich sú v ohrození života.

Údajným strelcom bol 57-ročný Claudio Campiti, ktorého po incidente zadržala polícia. Príčinou mala byť hádka medzi obyvateľmi bytovky.

„Nicoletta bola starostlivá matka, úprimná a taktná priateľka, silná a zároveň krehká žena,“ napísala Meloniová na sociálnej sieti a zverejnila aj spoločnú fotografiu.

Muž začal strieľať na stretnutí vlastníkov bytov v kaviarni v rímskej štvrti Fidene. Už v minulosti mal opakované spory so susedmi, uviedol jeden zo svedkov pre talianske médiá.

Viackrát tiež žiadal o povolenie na držanie zbrane, úrady mu to však zamietli, píše APA. Zbraň, ktorou v nedeľu strieľal, údajne pochádzala zo strelnice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet