Na hlavný obsah

Muž sa mal vyhrážať manželke zabitím a napadnúť ju

Hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Muž sa mal vyhrážať manželke zabitím a napadnúť ju
Ilustračná snímka násilia. Foto: ČTK / Lehtikuva / Emmi Korhonen

Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 48-ročnému mužovi z okresu Partizánske. V spoločnej domácnosti mal napadnúť svoju manželku a vyhrážať sa jej zabitím.

Muža policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. Informovala o tom v utorok (13. 12.) na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

„Muž mal manželku päsťami udierať do tváre, a potom zobrať do rúk kuchynský nôž. S ním sa jej mal vyhrážať, že ju zabije. Vystrašená žena zo strachu o svoj život vybehla von z domu a privolala políciu,“ opísali policajti.

Privolaní policajti muža obmedzili v zmysle zákona na osobnej slobode. Zranenia, ktoré žena pri útoku od svojho manžela utrpela, si vyžiadali lekárske ošetrenie.

„Po vykonaní potrebných procesných úkonov policajti 48-ročného muža obvinili a spracovali návrh na jeho väzobné stíhanie, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Partizánskom,“ doplnila polícia. Obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Policajti v tejto súvislosti apelujú na ženy, aby im oznámili, ak sa stanú obeťou násilia, inak nemôžu konať. „Máme zákonné prostriedky na to, aby sme násilie okamžite zastavili a násilníka vykázali zo spoločného obydlia,“ uviedli policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny