Na hlavný obsah

Na českej diaľnici D1 sa zrazilo 40 áut

Diaľnicu v smere na Brno uzavreli na viac ako tri hodiny.

Na českej diaľnici D1 sa zrazilo 40 áut
Snímka z miesta nehody na českej diaľnici D1 v smere do Brna. Foto: ČTK/Uhlíř Patrik

Pri hromadných nehodách, ktoré sa stali popoludní v hustej hmle na českej diaľnici D1 pri Veľkej Bíteši v Žďársku, sa zrazilo 38 osobných áut a dve nákladné vozidlá, uviedli českí hasiči na twitteri. Záchranári zaznamenali dve ľahké zranenia.

„V oblasti je hustá hmla a došlo k niekoľkým reťazovým nehodám,“ povedal hovorca českej polície Petr Vala. Hovorca hasičov Jaroslav Mikoška uviedol, že hasiči zatiaľ nemuseli nikoho zachraňovať.

Diaľnicu v smere na Brno pre nehody uzavreli na viac ako tri hodiny. Vytvorili sa až 18 kilometrov dlhé kolóny. Vyplýva to z informácií českej polície a Národného dopravného informačného centra.

Polícia eviduje kolízie ako šesť samostatných dopravných nehôd, uviedla policajná hovorkyňa Dana Čírtková. „Dopravu obnovili v pravom jazdnom pruhu. Obmedzená zostáva len krajnica, kde čakajú na odtiahnutie havarované vozidlá,“ uviedla. Ľavý jazdný pruh sa začne používať okolo 16.45 h.

Prvá z nehôd sa stala na 159. kilometri medzi výjazdmi na Lhotku a Veľkú Bíteš po 13.30 h. Ostatné vozidlá havarovali v kolóne, ktorá sa vytvorila v blízkosti nehody. Polícia pôvodne informovala o dvoch ľahko zranených.

Štyri zo šiestich nehôd vyriešili vodiči samostatne bez privolania polície. Pred 14.00 h sa stala hromadná nehoda aj na 88. kilometri diaľnice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet