Na hlavný obsah

Na londýnskych letiskách pre sneženie zrušili desiatky letov

Meškanie treba v Británii očakávať aj vo vlakovej doprave.

Na londýnskych letiskách pre sneženie zrušili desiatky letov
Pre sneženie, námrazu a mrznúcu hmlu zrušili či meškajú lety tiež na londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick. Foto: twitter/India Outbound magazine

Na letisku Stansted severne od Londýna v nedeľu (11. 12.) večer prerušili prevádzku pre zlé počasie. Informoval o tom spravodajský server BBC News, podľa ktorého pre sneženie, námrazu a mrznúcu hmlu zrušili či meškajú lety tiež na londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick.

Meškanie treba v Británii očakávať aj vo vlakovej doprave. Vodičov áut vyzvali k opatrnosti po tom, ako na niektorých diaľniciach došlo v nedeľu k nehodám.

Letisko Stansted v nedeľu večer oznámilo, že muselo uzavrieť svoju jedinú runway, kým z nej neodpracú sneh. Všetky lety zrušili.

„Pred tým hlásili meškania pre nutnosť odľadňovania lietadiel. Bezpečnosť pasažierov je na prvom mieste,“ uviedol hovorca letiska. „Radíme cestujúcim, aby si skontrolovali informácie o lete u svojej leteckej spoločnosti,“ dodal.

Na letisku Heathrow v nedeľu zrušili viac ako 50 letov. Mrznúca hmla obmedzila počet lietadiel, ktoré mohli počas hodiny štartovať a pristávať. Problémy na letisku očakávajú aj v pondelok (12. 12.).

Letisko Gatwick dočasne uzavrelo runway o 18.55 h SEČ pre nečakané sneženie a znovu ju otvorilo až o 21.00 h SEČ, keď sa podmienky zlepšili. Viaceré lety boli oneskorené či zrušené, 28 letov odklonili na iné letiská.

Taktiež v prípade letísk Heathrow a Gatwick si majú cestujúci preveriť situáciu u svojich aerolínií. Varovanie pred možnými obmedzeniami letov vydalo tiež londýnske letisko Luton.

V sobotu (10. 12.) pre husté sneženie zatvorili obe dráhy letiska v Manchestri, čo postihlo desiatky letov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet