Na hlavný obsah

Na severe Španielska spadol autobus do rieky

Nehoda si vyžiadala šesť obetí.

Na severe Španielska spadol autobus do rieky
Na snímke potopený autobus. Foto: Twitter/gchahal

Šesť obetí si vyžiadala nehoda autobusu, ktorá sa stala v sobotu večer na severozápade Španielska. Záchranári z autobusu, ktorý spadol z mosta do rieky, vyslobodili živého vodiča a jednu ženu.

Obaja sú v nemocnici a mimo ohrozenia života, informujú dnes miestne médiá. Nebolo úplne jasné, či sa ešte niekto nezvestný, pretože vodič bol po nehode v šoku a nie je si istý počtom cestujúcich v autobuse v momente nehody, píše El País. Záchranári dnes večer ukončili ďalšie pátranie, pretože podľa ich informácií už nikto nenahlásil žiadnu nezvestnú osobu.

Nehoda sa stala večer okolo pol desiatej pri obci Pedre neďaleko mesta Pontevedra. Podľa denníka El País do rieky z mosta spadol autobus, ktorý išiel z väznice v Monterrose do mesta Vigo. Denník ABC napísal, že viezol príbuzných väzňov. Tí boli svojich blízkych navštíviť vo väzení na Štedrý deň.

Záchranné práce museli prerušiť

Záchranné práce sťažovala v noci zlá viditeľnosť, dážď, ktorý zvýšil hladinu rieky aj ťažko prístupný terén. Preto ich museli do rána prerušiť. Ráno záchranári našli jednu obeť vo vnútri vraku autobusu a druhú mimo neho. Vo vozidle už nikto ďalší nie je, takže predpokladajú, že ostatných cestujúcich odniesol prúd rieky.

Na vyzdvihnutie autobusu museli prísť dva veľké žeriavy, vrak je v rieke v rokline niekoľko desiatok metrov hlboký v ťažko prístupnom teréne. Príčina nehody zatiaľ nie je jasná. V čase nešťastia však silno pršalo. Podľa miestnych býva miesto pri silných dažďoch nebezpečné a pre vodu aj uzavreté.

Príčina nehody zatiaľ nie je jasná, ale v čase nešťastia silno pršalo, podľa miestnych je miesto pri silných dažďoch nebezpečné a býva kvôli vode aj uzavreté.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet