Na hlavný obsah

Na väčšine územia Slovenska sa môže naďalej vyskytovať hmla a poľadovica

V horských polohách môže aj silnejšie zafúkať.

Na väčšine územia Slovenska sa môže naďalej vyskytovať hmla a poľadovica
Ilustračná snímka poľadovice na konároch stromu. Foto: TASR

Na väčšine územia Slovenska sa môže naďalej vyskytovať hmla a poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. Vydal aj výstrahy prvého stupňa.

Výstraha pred tvorbou hmiel s dohľadnosťou od 50 do 200 metrov platí predbežne do piatkového (23. 12.) podvečera. „Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ upozornilo SHMÚ.

Poľadovica sa môže vyskytnúť na celom území Slovenska s výnimkou niektorých okresov na juhozápade krajiny. Výstraha platí predbežne do piatka do 10.00 h. „Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodali meteorológovia.

Silný vietor na horách

V horských polohách nad 1 800 metrov nad morom môže vo štvrtok do 17.00 h silnejšie zafúkať. Najnižší stupeň výstrahy pred vetrom na horách platí v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno.

V okrese Michalovce platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou. Prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou platí v okrese Trebišov bez rieky Roňava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko