Na hlavný obsah

Naď udelil medailu bývalému veliteľovi mnohonárodnej bojovej skupiny NATO

Ide o českého plukovníka Jaroslava Bujáreka.

Naď udelil medailu bývalému veliteľovi mnohonárodnej bojovej skupiny NATO
Český plukovník podieľal na projektovaní infraštruktúry MN BG v Sliači a Lešti. Foto: Facebook/Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO

Minister obrany Jaroslav Naď udelil medailu bývalému veliteľovi mnohonárodnej bojovej skupiny NATO (MN BG) Jaroslavovi Bujárekovi z Česka. Šéf rezortu o tom informoval v stredu (14. 12.) na sociálnej sieti.

Český plukovník sa podľa Naďa podieľal na projektovaní infraštruktúry MN BG v Sliači a Lešti, kde je v súčasnosti zhruba 1 200 spojeneckých vojakov. Spolu so stovkami ľudí z ministerstva obrany sa Bujárek stal „hlavou a srdcom projektu.“

Vojaci sa v mnohonárodnej bojovej skupine striedajú každý rok, velitelia nie sú výnimkou, píše Naď. Bujárek zoskupenie viedol od 24. júna. V pondelok (12. 12.) ho v riadiacej funkcii vystriedal Karol Navrátil.

„Ďakujem za všetku prácu, a to nielen profesionálneho vojaka, ktorú na Slovensku urobil. Ďakujem aj za všetko to navyše, ľudské, ktoré bolo hnacím motorom aj pre ostatných. Plukovníka Bujáreka som ocenil medailou, verím, že bude na nás v dobrom spomínať. Ešte raz úprimná vďaka, uzavrel Naď.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko