Na hlavný obsah

NHL: Devils s Tatarom prehrali v Caroline, Černákova Tampa ukončila víťaznú sériu

Tatar odohral 16:08 min.

NHL: Devils s Tatarom prehrali v Caroline, Černákova Tampa ukončila víťaznú sériu
Brankár Caroliny Pjotr Kočetkov blokuje strelu Tomáša Tatara z New Jersey Devils. Foto: TASR/AP

Hokejisti New Jersey so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom predĺžili sériu prehier v NHL už na šesť zápasov. V noci na stredu (21. 12.) podľahli domácej Caroline 1:4. Neuspela ani Tampa Bay s obrancom Erikom Černákom, ktorý prehrala v Toronte 1:4 a ukončila šnúru piatich víťazstiev.

Hurricanes podržal v zápase s Devils brankár Piotr Kočetkov, ktorý predviedol 37 úspešných zákrokov. Jeho tím bodoval v dvanástom zápase v rade. Tatar odohral 16:08 min, počas ktorých vyslal tri strely na súperovu bránku a pripísal si jeden hit. Bodový pôst natiahol na päť zápasov.

K víťazstvu Toronta nad Tampou Bay pomohol gólom a asistenciou William Nylander, domáci brankár Matt Murray inkasoval z 19 striel iba raz, keď ho v tretej tretine prekonal Vladislav Namestnikov. Černák počas 21:41 min. vyslal jednu strelu na bránku, rozdal dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu súpera.

Pittsburgh si poradil s New Yorkom Rangers 3:2 a presekol „jazdcom“ ich sedemzápasovú víťaznú šnúru. Gólom a asistenciou sa na triumfe domácich podieľal kapitán Sidney Crosby. Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, v bránke Rangers sa predstavil Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 21 z 24 striel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport