Na hlavný obsah

NHL: Ružička dvakrát asistoval pri víťazstve Flames

"Plamene" tak vyhrali tretí zápas za sebou.

NHL: Ružička dvakrát asistoval pri víťazstve Flames
Na snímke vpravo slovenský útočník Calgary Adam Ružička, vľavo jeho spoluhráč Elias Lindholm. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Adam Ružička sa v noci na štvrtok (8. 12.) podieľal v NHL dvomi asistenciami na domácom víťazstve Calgary nad Minnesotou 5:3.

Predviedol druhý viacbodový výkon za uplynulé tri zápasy, celkovo má v tejto profiligovej sezóne na konte 15 bodov (6+9) v 16 vystúpeniach.

Hlavnou postavou nočného programu bol útočník Buffala Tage Thompson, ktorý sa pri triumfe 9:4 v Columbuse blysol piatimi gólmi a pridal aj jednu asistenciu.

Ružička v zápase s Wild zaznamenal prvú asistenciu v 22. minúte. Bekhendové zakončenie mu síce nevyšlo, no puk upratal do odkrytej siete spoluhráč Blake Coleman a vyrovnal na priebežných 2:2.

V tretej tretine mal slovenský útočník prsty aj vo víťaznom góle Rasmusa Anderssona, ktorý padol iba 12 sekúnd po vyrovnaní Flames na 3:3. Ružička výborne napádal v útočnom pásme, získal puk pre Colemana a jeho prihrávku využil na gól produktívny švédsky obranca.

Dvadsaťtriročný Ružička si počas 13:59 min. na ľade pripísal dva plusové body a jeden hit. Andersson (1+2) a Elias Lindholm (0+3) sa na triumfe podieľali tromi bodmi, Tyler Toffoli skóroval dvakrát. „Plamene“ vyhrali tretí zápas za sebou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport